Amatör Denizci Belgesi Sınavlarına Hazırlık Kursu

Amatör Denizci Belgesi ile özel kayıtlı veya kiralık, motorlu ve yelkenli 24 metreye kadar tekneleri kullanabilirsiniz.

İstanbul • İzmir • Bursa • Ankara

Maltepe merkez: (0216) 706 1690

Levent - Beylikdüzü: (0212) 318 0108

İzmir, Alsancak: (0232) 374 7510

Bursa, Mudanya: (0538) 393 0127

Ankara, Çankaya: (0312) 400 0203

Kurs süresi: Bir hafta sonu,12 saat. Sınavlar: Her hafta devletin salonlarında.

Butik eğitim: %98 başarı oranı. Maksimum 7 öğrencilik sınıflar. Sınav başvurunuzu ek ücret almadan yapıyoruz.

2009 yılından bugüne kadar derslerini tamamlayan mezunlarımızdan birkaç kişi hariç hepsi ADB sınavını ilk girişte geçti. Bir aksilik olur ve sınavı ilk girişte geçemezseniz, ücretsiz ders tekrarı veriyoruz.

İş çıkışında 4 günlük 19:00 - 22:00 alternatif kurs programı.

ADB almak zorunda mıyım?

8 Mayıs 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanan son değişiklikle getirilen Ek Madde 3'e göre: ADB belgesi olmadığı halde özel tekne kullanan kişilere 2900 Türk Lirası idari para cezası uygulanır.

2 Ekim 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan değişiklikle,

2/3/2008 tarihli ve 26804 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(5) Motoru on beygir gücünden az özel tekneleri, sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneleri, kanolar/kayaklar ile ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470, Pirat, Dragon, Wind Surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneleri kullananlarda ADB aranmaz.”

Sınavlar ne zaman?

Her hafta liman başkanlıklarının bilgisayarlı sınav merkezlerinde sınav açılmaktadır.

Kursa kimler katılabilir?

15 yaşından gün almış Türk vatandaşları ve Türkiye'de oturma izni olan yabancı uyruklu kişiler kursumuza katıldıktan sonra sınava girerek ADB sahibi olabilir. KMT kursu için 17 yaşını doldurmuş olmak gerekir.

Hayır, ADB sınavı tamamen teorik bir test sınavıdır ve araba ehliyetindeki gibi teorik sınavı geçtikten sonra uygulamalı sınav yoktur. Bu yüzden ADB kursumuzda seyre çıkılmamaktadır.

Amatör Denizci Belgesi ile 24 metreye kadar özel kayıtlı motorlu ve yelkenli tekneleri kullanabilirsiniz. Ayrıca Turizm Bakanlığı yat işletme sertifikasına sahip tekneleri de (charter) kiralama sözleşmesi ile mürettebatsız kullanabilirsiniz.

ADB ile ticari tekne kullanamaz, gemilerde ve yatlarda profesyonel olarak çalışamazsınız.

Göz ve kulak muayenesi olacağınız ve başhekimin imzalayacağı herhangi bir poliklinikten son 4 ay içinde alınmış ve özellikle "Amatör Denizci Belgesi Alabilir" başlığı ile düzenlenmiş bir sağlık raporu gereklidir.

Örnek Sınav Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi bir yatın çağrı işareti olabilir?
a) YM11
b) YT1630
c) TCG14
d) TCDL
e) YM1984

2. Geminin bordasında yüklü durumdaki su hattı ile boş durumdaki su hattı arasındaki kısma ne ad verilir?
a) Kemere
b) Bodoslama
c) Pruva
d) Faça
e) Karina

3. “Baş halat mola” diye gelen bir komutta ne istenmektedir?
a) Halatın vira edilmesi
b) Halatın bırakılması
c) Halatın elle tutulması
d) Halatın ırgata sarılması
e) Halatın koçboynuzuna bağlanması

4. Aşağıdakilerden hangisi nebati halat değildir?
a) Sisal
b) Keten
c) Manila
d) Polipropilen
e) Kendir

5. Pervanenin padıl etkisi neden oluşur?
a) Pervane boyundan
b) Pervane şeklinden
c) Karinanın şeklinden
d) Derinlik farkından
e) Geminin hızından

6. Yelkenli teknenin baş tarafının rüzgâra en yakın seyrettiği seyir şekline ne isim verilir?
a) Apaz
b) Dar apaz
c) Kör tiramola
d) Orsa
e) Pupa

7. Haritanın enlemlerinden alınan bir dakikalık ölçü kaç mile denk gelir?
a) 12
b) 4
c) 1
d) 6
e) 2

8. Hakiki 180 rotasına seyir halinde iken tam pruvada bir “Doğu Kardinal Şamandırası” görüldüğünde hemen ne yapılmalıdır?
a) Etrafta diğer şamandıraların yerlerine bakılır.
b) Makine durdurulur.
c) Dümen iskeleye basılır.
d) Sığlığın ne tarafta olduğu araştırılır.
e) Dümen sancağa basılır.

9. Rotası 180 olan tekne bir fenerden kerterizle mevkii koyacaktır. Feneri sancak 40 derece görmüştür. Haritaya fenerin kerterizini kaç derece çizecektir?
a) 140
b) 270
c) 040
d) 180
e) 220

10. Kutup yıldızı hangi takım yıldızının ucundadır?
a) Yay
b) Büyük ayı
c) Küçük ayı
d) Akrep
e) Kartal

11. Pruvadan gelmekte olan ve her iki borda feneri ile silyon fenerleri görünen geminin kısa bir zaman sonra sadece kırmızı borda feneri ve iki silyon feneri görünmektedir. Gemi nasıl bir manevra yapmıştır?
a) Sancağımızdan geçmiştir.
b) Hızını azaltmıştır.
c) Kendi sancağına dönmüştür.
d) Gemi geri dönmüştür.
e) Kendi iskelesine dönmüştür.

12. Aşağıdakilerden hangisinde demir atılacak yer bulunabilir?
a) Navtex
b) GPS
c) Radar
d) Pusula
e) Harita

13. Gemiyi terk etmek gerekip can salı denize atılınca aşağıdakilerden önce hangi hususa dikkat etmek çok önemlidir?
a) Çalıştırma parimasının tekneye bağlı olup olmadığı.
b) Rüzgârın hangi taraftan estiği.
c) Denize atılma saati.
d) Teknenin makinesinin durmuş olması.
e) Teknede yangın olup olmadığı.

14. “Denize düşen kişinin düştüğü yöne alabanda basılır. Teken başlandıç rotasından 70 derece saptığında dümen aksi istikamete alabanda basılır. Prova başlandıç rotasının 180 derece tersine geldiğinde dümen ortalanır.” Anlatılan manevra hangi isimle anılır?
a) Peterson
b) Willamson
c) David
d) Anderson
e) Johnson

15. Gemiyi karaya oturmaya karar verirken aşağıdakilerden hangisi öncelikle dikkate alınması gerekir?
a) Kıyı yapısı
b) Makine gücü
c) Gece veya gündüz olması
d) Geminin hızı
e) Hava durumu

16. Tekne 4 metreden daha derin bir yere battığında ve varsa hangi can kurtarma aracı su üstüne çıkacaktır?
a) Can simidi
b) Dalma giysisi
c) Isı koruyucu tulum
d) Can yeleği
e) Can salı

17. Yedekleme yapılırken yedek halatının boyu nasıl ayarlanmalıdır?
a) 30 metre
b) İki tekne boyu kadar
c) Bir tekne boyu kadar
d) En az direk boyu kadar
e) Dalga boyuna göre

18. Güvertedeki bir yangında hangi söndürücü en son tercih edilmelidir?
a) Karbondioksitli
b) Sulu söndürücü
c) Kimyasal tozlu
d) Köpüklü
e) Kum

19. Can salında kişi başına kaç litre su vardır?
a) 1
b) 2
c) 5
d) 1,5
e) 0,5

20. Aşırı üşüme geçirmiş, hipotermiye uğramış bir kazazedeye öncelikle nasıl ilk yardım yapılır?
a) Vücudu ovalanır.
b) Ilık su verilir.
c) Sıcak içecek verilir.
d) Battaniyeye sarılır.
e) Sıcak yere alınır.

21. Akdeniz’de tam önümüzde bir alçak basınç alanı bulunuyorsa, rüzgâr hangi yönden eser?
a) Pruvadan
b) Sancak bordadan
c) Pupadan
d) İskele bordadan
e) Sancak omuzluktan

22. Hangi denizimiz Marpo78 sözleşmesine göre “özel alan” ilan edilmiştir?
a) Akdeniz
b) Marmara
c) Karadeniz
d) Ege
e) Hepsi

23. Dizel makinede enjekörden yakıt püskürtüldüğünde piston hangi konumdadır?
a) Yukarı çıkmakta
b) Aşağı inmekte
c) Alt ölü noktada
d) Üst ölü noktada
e) Ortada

24. Bir üretecin veya + ucu, diğer üretecin “-“ ucuna gelecek şekilde bağlanarak oluşan devreye ne denir?
a) Paralel devre
b) İkincil devre
c) Seri devre
d) Karışık devre
e) Kısa devre

Cevap Anahtarı

1: e, 2: d, 3: b, 4: d

5: d, 6: d, 7: c, 8: c

9: e, 10: c, 11: c, 12: e

13: a, 14: b, 15: a, 16: e

17: e, 18: c, 19: d, 20: d

21: d, 22: e, 23: d, 24: c

Kursta İşlenen Konular

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü
Amatör Denizci Eğitim Müfredatı'na göre ders içeriklerimiz:

I. Ders:

  1. Genel Bilgiler
  2. Tekne Kısımları ve Donanımlar
  3. Genel Denizcilik Terimleri ve Teknede Yönler
  4. Halatlar, Bağlar ve Palamar Halatları
  5. Yelkenli Tekneler
  6. Manevrayı Etkileyen Faktörler, Yanaşma ve Ayrılma
  7. Denizde Çatışmayı Önleme

II. Ders:

  1. Seyir Araçları
  2. Pusula Hesabı ve Kerterizler
  3. Kuzey Yıldızını Bulma
  4. Harita Bilgisi
  5. Seyir: Planlama, Elektronikler ve Mevki Koyma
  6. Seyir Yardımcıları: Fenerler ve Şamandıralar

III. Ders:

  1. Demirleme
  2. Can Kurtarma Araçları ve Denize Adam Düşmesi
  3. Denizde Çatışma ve Çatışma Sonrası Alınacak Önlemler
  4. Teknenin Karaya Oturtulması, Yedekleme ve Yedeklenme
  5. Motor Bilgisi
  6. Denizde Yangınla Mücadele
  7. Tekneyi Terk ve Denizde Canlı Kalma

IV. Ders:

  1. Meteoroloji
  2. Deniz Kirliliği
  3. Elektrik
  4. Denizde ve Gemide İlkyardım
  5. Mevzuat
  6. Temel VHF Telsiz

Yorumlar

Sayın Mehmet bey'e kurs suresınce gosterdıgı derslerden oturu teşekkür edıyorum. Bu sure zarfında da basını ağrıttığım Sayın Nurten Hanım'a da degerlı yardımlarından oturu teşekkür edıyorum. Aldıgım puan 88 .

Sayg

Emre KUCUKSARAC
ADAKENT DENIZCILIK

ADB sınavından 98 aldım, yanlış olan o bir soruda da sizi dinlemediğim için İlker Hocam, ilk aklınıza gelen doğrudur,değiştirmeyin Allah'ın iki ayaklısı demiştiniz :)
Keyifli geçen dersler ve sınav haricinde de çok ihtiyacımız olacak bilgiler için teşekkürler.

İlker hocam ürün yerleştirme eğitiminiz sayesinde adb ve kmt mizi tek seferde yüksek not ile aldık sonsuz teşekkürler :)

Atilla Şayan hocama teşekkür ederim. Hem eğlenceli hem kolay bir eğitim sayesinde KMT ve ADB belgemi aldım. Kurs ve sonrasındaki yardımları için tekrar teşekkür ederim.

Bu gun gırmıs oldugum ADB sınavından ilk sefer de gecmıs bulunmaktayım . Emeklerınden oturu sızlere teşekkür ederim

Sevgili İlker Hocam sayesinde unutulmaz bir kurs deneyimi aldım.. Tarzı konusunda yazacak birşey bulamıyorum :) çok sevdim kendisini çok samimi ve gerçek bir denizcidir kendileri ... dersten ayrı olarak da size aktaracağı deneyimleri dinlemek çok hoşunuza gidecektir... ama o tarzı yokmuuu :) lafı uzatmayayım daha fazla İlker hocam sayesinde ADB sınavında başarılı oldum.. ama pratikte ise umarım bir gün yollarım kendisi ile kesişir ve gerçek bir üstatdan deneyim kazanırım.. Denizle Kalın Çömlekçi farkı ile kazanın ! (İyi Bir Motto Olsun bu size)

Kurs bitiminde hemen sonra İzmir de sınava girdim
İlker hocamın esprili ,sınava değil gerçek denizciliğe yönelik anlatımlarıyla adeta hap gibi sunumları
Sayesinde ilk seferde bu işi de halletmenin mutluluğunu tattırdı.Emeklerine sağlık
Yolu Deniz'den geçenlerin Birgün bir limanda buluşmak dileğiyle

Mehmet Çömlekci hocamin keyifli, akilda kalici ve ince tiyolari sayesinde bugun adb ve kmt sinavlarindan basariyla gecildi ve belgeler alindi. Tesekkurler Mehmet hocam antalyadan selamlar..

ilk sınavda hem AMD hem KMT belgemi aldım. Başta Mehmet Bey'e başarılı anlatımı,iletişimi ve yakın ilgi nedeniyle ekibine çok teşekkürler.

bugün sınava girdim ve geçtim ADM belgesi almaya hak kazandım kurstaki 2 günlük ders almam bana çok şey kattı ilk sınavda başardım İSMAİL HOCAMIN emklerine sağlık ÇÖMLEKÇİ YATÇILIK A çok teşekkür ederim

iki gün gibi kısa sürede gerçekten çok şey öğrendim. 13 ocakta sınava girdim geçtim ve 20 ocak 2017 de kaptanlık belgesini verecekler. burada sınavı geçmekten ziyade asıl deniz de yapılması gerekenler ve teknemizin temizliğinin nasıl bir kimyasalla yapıldığında daha iyi olacağı gibi bir çok konuyu öğrenme olanağımız oldu. bu konuda sayın ilker Gümüşova ya çok çok teşekkürler.

Hocam emeginize saglık açık sularda karşılaşmak dileğiyle

23.12.2016 da hafta sonu kursuna katıldım Atilla hocamın güzel anlatımı sayesinde (evde ders çalışmamak kaydı ile) 30.12.2016 tarihinde girmiş oldugum her iki sınavı geçerek aynı gün kartlarımı da aldım. teşekkürler çömlekçi ailesi ve Atilla ŞAYAN hocam.

Antalyada Kutsi Beyin verdigi kursa katildim,iyi bir derece ile sinavi basardim.Kutsi Beye ve Cömlekci Yatciliga cok tesekkür ediyorum. Gercek bir Denizci olmak isteyenlere bu kurslara katilmalarini tavsiye ederim.

Merhabalar, antalyada düzenlenen kursa katıldım , ilk sınavda başarılı oldum ....
Denize güzel bir yelken açtıran sayın hocamaıza çok teşekkürler.... Pruvanız neta olsun ...

Atilla hocama sevgilerle; ilk sınavda ADB ve KMT'den 90ar puanla geçtim. Dersleri iyice dinlemek ve sınava 2 gün kala soruların üzerinden hızlıca geçmek yeterli oldu KMT zaten 15 soru, 8-10 dakikada yanıtlıyorsınuz, ADB'de en fazla rota - kerteriz hesaplama zorlayabilir; formülleri bildikten sonra hepsi kolay.

Sayın İlker Gümüşoğlu Hocamız sayesinde hem çok iyi öğrenip, hem de birlikte sınava girdiklerimin arasında en yüksek puanı alarak ehliyetlerime kavuştum. Çok teşekkür ediyorum.

Dün itibari ile ADB ve KMT sınavları geçerek belgeleri almaya hak kazandım. Amaç sınavı geçmekten ziyade bu işi öğrenmekti benim için. Özellikle Kutsi hocama ve belgeleri düzenlememde, başvuruları vs işlemleri yapmamda aradığım zaman ilgilerini esirgemeyen ofis çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Başta Atilla Hoca'ya olmak üzere, Mehmet Bey'e, Emin Bey'e ve sekreterya ekibine hem eğitim hem sınav başvuru / prosedürel işler için yardımlarından dolayı ve en önemlisi sınavları 90 ortalama ile ilk denemede rahatlıkla vermemden ötürü Çömlekçi Yatçılık'a tekrar tekrar teşekkürler.

İsmail Taşdelen Hocamızın haftasonu eğitimi sayesinde tek seferde ADB ve KMT sınavlarından rahatlıkla geçtim. Hem eğlenceli hem de gerçekten kullanacağınız bilgilerle donanmak için bu kursu tercih edebilirsiniz.

Çömlekçi yatçılıkta aldığım karmaşık eitimi ve bunun sonucunda başarılı ADB sınavını Kutsi hocanın anlayışlı eitimi sayesinde sınavı başardım.

İlker Gümüşova gibi bir denizciyle tanışmak bile bir ayricalikti. Denize sevdalı herkese tavsiye ederim

Çömlekçi Yatçılığın sınav sistemini iyi tanıyan ve bu doğrultuda sınav için gerekli bilgileri ve kaynakları kursiyerlerine sunan kaliteli bir kurs olduğunu sınavda soruları görünce bir kez daha anladım. Tek seferde ADB den 94 ve KMT den 96 alarak bu süreci tamamladım.

Çalışmak, öğrendiklerinizi tekrar etmek, bol bol soru çözmek çok önemli. Kafanızı dağıtmadan ve çok vakit kaybetmeden hedef odaklı çalışmak istiyorsanız bence doğru adres Çömlekçi Yatçılık.

Emeği geçen herkese, özellikle Atilla hocaya çok teşekkür ederim.

Herkese slm lar çömlekçi yatçilik kursuna katildim ve ehliyetimi ve kisa mesafe telsiz belgemi aldim ilker hocaya tesekkurleri sunarim not ilk sinavda aldim

Valla biz bu kursları hallettik İlker hocamıza çok teşekkürler.Sadece sınav değil pratiğe yönelikte çok güzel bilgilerde aldık.

İlker Gumusova hocam sagolsun mukemmel anlatimiyla tek seferde sorunsuz bir sekilde bu karmasik yapiyi ve sinavi hallettik. Tesekkurler

izmirde kursunuza katıldım vaktim olmadığı için çalışamadım fakat İLKER hocamın anlattıkları ile sınavı başarı ile geçtim ilker hocaya çok teşekkür ediyoorum ADB almak istiyenler mutlaka bu kursa katılsınlar denizlerde görüşmek dileğiyle

Mehmet hocam hikaye kıvamında anlatıp belleklerimize kazıdığınız denizcilik bilgileri sayesinde ilk sınavda amatör denizci belgemi aldım Herşey için çok teşekkürler......

Kendi isteğimle katılarak eğitimi alıp sınavları bir seferde başarı ile geçtim Belgelerimi almaya hak kazandım. İlgilenen ve eğitim veren İlker hocama teşekkürlerimi sunarım çok çok verimli oldu.

Cok tesekkur ederim.sayenizde ehliyetimi aldim.sirada yelkenli var

Atilla Hoca sayesinde çok şey öğrendim ve Çömlekçi Yatçılık sayesinde tek seferde ehliyeti aldım. ADB almak için ideal bir kurs.

18-19 Haziran Leventte eğitim alıp 24.06.2016 tarihinde kocaeli derincede sınava girdim. ADB 88 alarak sınavı geçtim. Özgürol hocaya çok çok teşekkürler. Başarı odaklı bir çalışma oldu. Girdiğim sınavda kalanlar da olduğunu görünce kendimi şanslı hissettim.

Haziran'da aldım belgelerimi. Mehmet hoca sayesinde sınav notlarım ADB 96, KMT 100 !!!

Adb belgesini çömlekçi yatçılıktan aldığım eğitim sayesinde aldım.atilla hocama çok teşekkürler.

İstanbul Beylikdüzünde İsmail hocamdan aldığım 2 günlük eğitim ile antalya liman başkanlığında ADB ve KMT Sınavını ilk sınavda geçtim..Sınavlara başka yerlerden gelenler vardı ve 5-6 kez girip hala kazanamayanları gördüm.İsmail hocamın anlaşılır ve şeffaf eğitimi sayesinde sınavı rahatlıkla geçtim. Öncelikle İsmail hocamın şahsına ve Çömlekçi yatçılığa sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Saygılar ve Sevgilerimle

Murat YAKUT

İzmirden selamlar ilk sınavda 96 puan gibi yüksek dereceyle sınavı geçtim... Özellikle emeği geçen İlker Hocama teşekkür ederim...

Başta Emin bey olmak üzere özellikle güzel bir ortamda bilgilerini 2 günlük eğitim ortamında anlatan değerli İSMAİL hocama teşekkürlermi bir borç bilirim onların sayesinde ADB belgemi başarıyla aldım.Emeği geçen tüm çömlekçi yatçılık ailesine sonsuz teşekkürler.

23-24NİSANDA SAYIN İSMAİL HOCAMIZIN EĞİTİMDEN GEÇEREK 13.5.2016 DA ÇANAKKALE'DEN ADB VE KMT EHLİYETLERİMİ 92PUANLA ALDIM.BU İŞİ BAŞARMAMIN MİMARI SN.İSMAİL TAŞDELEN HOCAMDIR.KENDİSİ BİLGİ VE TECRÜBESİ İLE BİZİ HEM SINAVA,HEMDE DENİZLERE HAZIRLAMIŞTIR.GELİŞTİRDİĞİ AKILDA KALICI BASİT İPUÇLARI VE BENZETMELERİN SINAVDA ÇOK BÜYÜK FAYDASINI GÖRDÜM.İSMAİL HOCAMA VE ÇÖMLEKÇİ YATÇILIK'A SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.

ADB ve KMT eğitimi almak isteyen sayın adaylar, kendinizi İlker hocanın şefkatli ellerine bırakın. Tek seferde sınavlarda başarı sağlayın.
Çömlekçi Yatçılık ve İlker Hocama teşekkür ederim.

Sayın Mehmet Çömlekçi ve Atilla Şayan hocama çok teşekkür ederim. Her iki sınavı da öğrettikleri bilgiler ve metodla tek seferde geçtim. Öğrenerek belge sahibi olmak istiyorsanız doğru adres burasıdır kesinlikle.

Tek seferde ADB ve KMT sınavlarını yüksek puanla verebilmemin en birinci sebebi eğitimi aldığım Atilla Şayan hocamdır. Çömlekçi yatçılığa seçimlerinden ötürü şükranlarımı sunarım. Belgeleri almayı düşünen arkadaslara tavsiyem düşünmeden kayıt olmalarıdır. Sevgiler...

Atilla hocama selam olsun;-) aynen dediği gibi sınav kolay geçti, kmt 96 adb 86. sınava girmeden 2 gün önce tekrar yapmak yetiyor. Herkese başarılar.

selamlar denizcilik terimlerinden hiç anlamama ragmen kursa kaydoldum 4 gün egitim aldığım kursta atillabey ve kursun özet kitapları ile hem amatör denizcilik hemde kmt ehliyeti aldım teşekkürler çömlekçi yatçılık

Kursunuza geldim sınavı başarı ile verdim. Kursdan sonra da bazı konularda bazı konularda yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

26 Şubat tarihli eğitime iki kişi olarak katıldık. Daha önceden gözümüzde büyütmüş olduğumuz ADB ve KMT sınavlarını güle oynaya geçtik. Ders sırasında sizi başka şeyler düşünmeye fırsat vermeden ve sıkılmadan bilmeniz gereken bilgileri anlamadan size öğretiyor. Sınav sırasında bunu daha iyi anlıyorsunuz. İlker Bey'e göstermiş olduğu ilgi için teşekkür ederim.

Levent'teki Adb ve Kmt kurslarina gittim. Sinavada tuzlada İtu nun kampusunde girdim.ve guzel bir basari ile hem Adb hemde Kmt sinavindan gectim.simdi ehliyetli bir amator denizciyim.sirada tekne almak var.

Teşekkürler İlker Hocam;

İlker hocamın harika anlatımları sayesinde hem ADB hem de KMT sınavınını çok kolaylıkla verdim. Kendisine, dostluğu ve sıcak kanlı kişilğinden dolayı çok teşekkür ederim.

Ataşehir de katılmış olduğumuz keyifli bir hafta sonu eğitimi ile birlikte , ilk sınavda başarılı olarak Ehliyetimizi Aldık.. Teşekkürler..

Yıllarca çalışmayı gözümde büyüttüğüm sınava, Ataşehir'de İsmail ve Mehmet Bey'lerden aldığım, hedefe odaklı, iyi programlanmış eğitim, iş yoğunluğu arasında verimli çalışma yapmamı sağladı. Bir hafta sonu eğitime katılıp, ertesi cuma sınavlara katılıp, belgemi almaya hak kazandım. Teşekkürler.

İlker beyden aldığım 2 günlük eğlenceli ve kalıcı anlatımıyla ADB ve KMT belgemi aldım. ilker beye çok teşekkür ediyorum. Bir bayan olarak korkarak başladım ama ilker bey sayesinde çok kolay oldu bayanlarada tavsiye ederim.