Amatör Denizci Belgesi Sınavlarına Hazırlık Kursu

24 metreye kadar özel kayıtlı motorlu ve yelkenli tekneler için devletin verdiği ehliyet olan ADB sınavına hazırlık kursu.

İstanbul • İzmir • Ankara • Bursa

Maltepe merkez: (0216) 706 1690

Levent - Beylikdüzü: (0212) 318 0108

İzmir, Alsancak: (0232) 374 7510

Ankara, Çankaya: (0312) 400 0203

Bursa, Mudanya: (0538) 393 0127

Kurs süresi: Toplam 12 saat teorik ders.

Butik eğitim: %98 başarı oranı. Eğitim danışmanınız her aşamada yanınızda.

2009 yılından bugüne kadar derslerini tamamlayan mezunlarımızdan birkaç kişi hariç hepsi ADB sınavını ilk girişte geçti. Bir aksilik olur ve sınavı ilk girişte geçemezseniz, ücretsiz ders tekrarı veriyoruz.

Sadece 150TL fark ödeyerek aynı tarihlerde Kısa Mesafe Telsiz sınavına da hazırlanabilirsiniz. Grup indirimi 2 kişi ve üzeri kayıtlarda geçerlidir. Kurs ücreti kayıtta peşin alınır.

İş çıkışında 4 günlük 19:00 - 22:00 alternatif kurs programı.

ADB almak zorunda mıyım?

8 Mayıs 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanan son değişiklikle getirilen Ek Madde 3'e göre: ADB belgesi olmadığı halde özel tekne kullanan kişilere 2500 Türk Lirası idari para cezası uygulanır.

2 Ekim 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan değişiklikle,

2/3/2008 tarihli ve 26804 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(5) Motoru on beygir gücünden az özel tekneleri, sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneleri, kanolar/kayaklar ile ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470, Pirat, Dragon, Wind Surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneleri kullananlarda ADB aranmaz.”

Sınavlar ne zaman?

Her hafta Cuma günü liman başkanlıklarının bilgisayarlı sınav merkezlerinde sınav açılmaktadır.

Kursa kimler katılabilir?

15 yaşından gün almış Türk vatandaşları ve Türkiye'de oturma izni olan yabancı uyruklu kişiler kursumuza katıldıktan sonra sınava girerek ADB sahibi olabilir. KMT kursu için 17 yaşını doldurmuş olmak gerekir.

Hayır, ADB sınavı tamamen teorik bir test sınavıdır ve araba ehliyetindeki gibi teorik sınavı geçtikten sonra uygulamalı sınav yoktur. Bu yüzden ADB kursumuzda seyre çıkılmamaktadır.

Amatör Denizci Belgesi ile 24 metreye kadar özel kayıtlı motorlu ve yelkenli tekneleri kullanabilirsiniz. Ayrıca Turizm Bakanlığı yat işletme sertifikasına sahip tekneleri de (charter) kiralama sözleşmesi ile mürettebatsız kullanabilirsiniz.

ADB ile ticari tekne kullanamaz, gemilerde ve yatlarda profesyonel olarak çalışamazsınız.

Göz ve kulak muayenesi olacağınız ve başhekimin imzalayacağı herhangi bir poliklinikten son 4 ay içinde alınmış ve özellikle "Amatör Denizci Belgesi Alabilir" başlığı ile düzenlenmiş bir sağlık raporu gereklidir.

Örnek Sınav Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi bir yatın çağrı işareti olabilir?
a) YM11
b) YT1630
c) TCG14
d) TCDL
e) YM1984

2. Geminin bordasında yüklü durumdaki su hattı ile boş durumdaki su hattı arasındaki kısma ne ad verilir?
a) Kemere
b) Bodoslama
c) Pruva
d) Faça
e) Karina

3. “Baş halat mola” diye gelen bir komutta ne istenmektedir?
a) Halatın vira edilmesi
b) Halatın bırakılması
c) Halatın elle tutulması
d) Halatın ırgata sarılması
e) Halatın koçboynuzuna bağlanması

4. Aşağıdakilerden hangisi nebati halat değildir?
a) Sisal
b) Keten
c) Manila
d) Polipropilen
e) Kendir

5. Pervanenin padıl etkisi neden oluşur?
a) Pervane boyundan
b) Pervane şeklinden
c) Karinanın şeklinden
d) Derinlik farkından
e) Geminin hızından

6. Yelkenli teknenin baş tarafının rüzgâra en yakın seyrettiği seyir şekline ne isim verilir?
a) Apaz
b) Dar apaz
c) Kör tiramola
d) Orsa
e) Pupa

7. Haritanın enlemlerinden alınan bir dakikalık ölçü kaç mile denk gelir?
a) 12
b) 4
c) 1
d) 6
e) 2

8. Hakiki 180 rotasına seyir halinde iken tam pruvada bir “Doğu Kardinal Şamandırası” görüldüğünde hemen ne yapılmalıdır?
a) Etrafta diğer şamandıraların yerlerine bakılır.
b) Makine durdurulur.
c) Dümen iskeleye basılır.
d) Sığlığın ne tarafta olduğu araştırılır.
e) Dümen sancağa basılır.

9. Rotası 180 olan tekne bir fenerden kerterizle mevkii koyacaktır. Feneri sancak 40 derece görmüştür. Haritaya fenerin kerterizini kaç derece çizecektir?
a) 140
b) 270
c) 040
d) 180
e) 220

10. Kutup yıldızı hangi takım yıldızının ucundadır?
a) Yay
b) Büyük ayı
c) Küçük ayı
d) Akrep
e) Kartal

11. Pruvadan gelmekte olan ve her iki borda feneri ile silyon fenerleri görünen geminin kısa bir zaman sonra sadece kırmızı borda feneri ve iki silyon feneri görünmektedir. Gemi nasıl bir manevra yapmıştır?
a) Sancağımızdan geçmiştir.
b) Hızını azaltmıştır.
c) Kendi sancağına dönmüştür.
d) Gemi geri dönmüştür.
e) Kendi iskelesine dönmüştür.

12. Aşağıdakilerden hangisinde demir atılacak yer bulunabilir?
a) Navtex
b) GPS
c) Radar
d) Pusula
e) Harita

13. Gemiyi terk etmek gerekip can salı denize atılınca aşağıdakilerden önce hangi hususa dikkat etmek çok önemlidir?
a) Çalıştırma parimasının tekneye bağlı olup olmadığı.
b) Rüzgârın hangi taraftan estiği.
c) Denize atılma saati.
d) Teknenin makinesinin durmuş olması.
e) Teknede yangın olup olmadığı.

14. “Denize düşen kişinin düştüğü yöne alabanda basılır. Teken başlandıç rotasından 70 derece saptığında dümen aksi istikamete alabanda basılır. Prova başlandıç rotasının 180 derece tersine geldiğinde dümen ortalanır.” Anlatılan manevra hangi isimle anılır?
a) Peterson
b) Willamson
c) David
d) Anderson
e) Johnson

15. Gemiyi karaya oturmaya karar verirken aşağıdakilerden hangisi öncelikle dikkate alınması gerekir?
a) Kıyı yapısı
b) Makine gücü
c) Gece veya gündüz olması
d) Geminin hızı
e) Hava durumu

16. Tekne 4 metreden daha derin bir yere battığında ve varsa hangi can kurtarma aracı su üstüne çıkacaktır?
a) Can simidi
b) Dalma giysisi
c) Isı koruyucu tulum
d) Can yeleği
e) Can salı

17. Yedekleme yapılırken yedek halatının boyu nasıl ayarlanmalıdır?
a) 30 metre
b) İki tekne boyu kadar
c) Bir tekne boyu kadar
d) En az direk boyu kadar
e) Dalga boyuna göre

18. Güvertedeki bir yangında hangi söndürücü en son tercih edilmelidir?
a) Karbondioksitli
b) Sulu söndürücü
c) Kimyasal tozlu
d) Köpüklü
e) Kum

19. Can salında kişi başına kaç litre su vardır?
a) 1
b) 2
c) 5
d) 1,5
e) 0,5

20. Aşırı üşüme geçirmiş, hipotermiye uğramış bir kazazedeye öncelikle nasıl ilk yardım yapılır?
a) Vücudu ovalanır.
b) Ilık su verilir.
c) Sıcak içecek verilir.
d) Battaniyeye sarılır.
e) Sıcak yere alınır.

21. Akdeniz’de tam önümüzde bir alçak basınç alanı bulunuyorsa, rüzgâr hangi yönden eser?
a) Pruvadan
b) Sancak bordadan
c) Pupadan
d) İskele bordadan
e) Sancak omuzluktan

22. Hangi denizimiz Marpo78 sözleşmesine göre “özel alan” ilan edilmiştir?
a) Akdeniz
b) Marmara
c) Karadeniz
d) Ege
e) Hepsi

23. Dizel makinede enjekörden yakıt püskürtüldüğünde piston hangi konumdadır?
a) Yukarı çıkmakta
b) Aşağı inmekte
c) Alt ölü noktada
d) Üst ölü noktada
e) Ortada

24. Bir üretecin veya + ucu, diğer üretecin “-“ ucuna gelecek şekilde bağlanarak oluşan devreye ne denir?
a) Paralel devre
b) İkincil devre
c) Seri devre
d) Karışık devre
e) Kısa devre

Cevap Anahtarı

1: e, 2: d, 3: b, 4: d

5: d, 6: d, 7: c, 8: c

9: e, 10: c, 11: c, 12: e

13: a, 14: b, 15: a, 16: e

17: e, 18: c, 19: d, 20: d

21: d, 22: e, 23: d, 24: c

Kursta İşlenen Konular

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü
Amatör Denizci Eğitim Müfredatı'na göre ders içeriklerimiz:

I. Ders:

  1. Genel Bilgiler
  2. Tekne Kısımları ve Donanımlar
  3. Genel Denizcilik Terimleri ve Teknede Yönler
  4. Halatlar, Bağlar ve Palamar Halatları
  5. Yelkenli Tekneler
  6. Manevrayı Etkileyen Faktörler, Yanaşma ve Ayrılma
  7. Denizde Çatışmayı Önleme

II. Ders:

  1. Seyir Araçları
  2. Pusula Hesabı ve Kerterizler
  3. Kuzey Yıldızını Bulma
  4. Harita Bilgisi
  5. Seyir: Planlama, Elektronikler ve Mevki Koyma
  6. Seyir Yardımcıları: Fenerler ve Şamandıralar

III. Ders:

  1. Demirleme
  2. Can Kurtarma Araçları ve Denize Adam Düşmesi
  3. Denizde Çatışma ve Çatışma Sonrası Alınacak Önlemler
  4. Teknenin Karaya Oturtulması, Yedekleme ve Yedeklenme
  5. Motor Bilgisi
  6. Denizde Yangınla Mücadele
  7. Tekneyi Terk ve Denizde Canlı Kalma

IV. Ders:

  1. Meteoroloji
  2. Deniz Kirliliği
  3. Elektrik
  4. Denizde ve Gemide İlkyardım
  5. Mevzuat
  6. Temel VHF Telsiz

Yorumlar

Deniz belgesi almak ciddi bir is..karadaki gibi degil.kesinlikle
Egitim alarak sinava girmek cok faydali.hele denize cikacaksaniz ,bilmek
Onemli.mehmet comlekci hoca bu isi iyi biliyor ama daha onemlisi
Severek bu isi yapiyor..ilk denememde hem kmt hem adb sinavini kazandim.
Hocaya tesekkur ederim.İlgilenen arkadaslara kesinlikle tavsiye ederim

Mehmet Bey'in usta denizciligi ile egitmenligi ADB ve KMT sinavlarina ilk girisimde yuksek bir puanla her iki belgeye de sahip olmami sagladi. Denizlerde guvenle dolasmami saglayacak pratik bilgilerle de kisa surede donattiginiz ve yelkenlinizdeki egitim sirasindaki sicak kahveler ve dostlugunuz icin de ayrica tesekkurler.internette tesadufen sitesini buldum ve kesinlikle öneriyorum.

BIr arkadasimin tavsiyesi uzerine Mehmet Bey ile tanisma firsati buldum. Yogun calisma saatlerim nedeniyle gercek anlamda konsantre bir ders programi uygulamak zorunda kaldik. Ortlaama 4 - 6 saatlik uzun teorik ders saatlerinde bile gerek ilgisini ve temposunu kaybetmeden gerekse hedefe yonelik egitimi ile cok kisa surede ADB ve KMT sinavlarini basariyla verebilmemi sagladi. Denizcilik ve ozellikle yelken konusunda her zaman profesyonel goruslerine basvurabilecegim ve samimi cevaplar alabilecegim sn Mehmet Comlekci'ye bu ilk ve en onemli adimda ki destek ve egitimi icin tesekkur ederim.
Sinava yonelik calismalarda surekli motive eden yaklasimi nedeniyle ders almayi dusunen herkese ictenlikle Mehmet Comlekci yle calismalarini oneririm.

Mehmet Çömlekçi'nin kursuna katıldım ve 16.03.2013 tarihinde girdiğim sınavı ilk seferde geçerek belgemi aldım. Özellikle çalışmaya ekstra zaman ayırmak zor geliyorsa (bana zor geldi:) ) sadece kursa katılıp, dersleri kavrayarak yüksek not almak mümkün. Mehmet Bey, teknesinde iyi niyetle ve samimiyetle işini gerçekten çok severek yapıyor. Herkese tavsiye ederim...

Ben ve arkadaşım Mehmet Bey'den süresi iki hafta süren 4 ders aldık ,kursun hemen bitimindeki sınava girip ikimizde başarılı olduk.Bu kadar kısa zamanda yabancısı olduğumuz bir çok terimi vede hesaplamayı sıcak bir ortamda bize öğrettiği için Mehmet Bey'e birkez daha hem kendi adıma hemde arkadaşım adına teşekkür ederim.

Kısa bir süre önce Mehmet Bey den aldığım KMT kursunda sonra bu gün (09 Şubat 2013) girdiğim sınavda hiç zorlanmadan belgemi aldım. Kurs esnasında anlatılanlardan sonra web sayfasına şöyle bir göz atmak yeterli geldi.

İki hafta Mehmet Bey'den kurs aldım. 15/12/2012 tarihinde sınava girdim. İlk sınavda kazanarak belgemi aldım. Buradan Mehmet beye samimi bir ortamda hiç sıkılmadan sorularımı yanıtladığı için teşekkür ederim.

Eşim ile beraber katıldığımız kurs ikimiz için de son derece yararlı oldu. Güzel bir ortamda iyi arkadaşlar da edindik. Sınavda özellikle kursun parçası olan deneme sınavlarının çok faydasını gördüm.

İlk başta kendi kendime çalışarak sınava girmeyi düşündüm ama bu sandığımdan zor oldu. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Mehmet Bey ile tanıştım. Kendi teknesinde, akılda kalıcı ve samimi bir sohbet havasında verdiği dersler sayesinde bu belgeyi iyi bir seviye ile alabilecek düzeye geldim. Ve bugün itibari ile artık benimde ADB Belgem var. Kendisine gösterdiği ilgi, alaka ve misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

2 Eylül 2012 ilk derse başladıktan 6 hafta sonra sınava girdim ve 94 puanla ADB belgemi aldım. Hocamın sayesinde hem yelken kullanmayı öğrendim hem de belgemi sınavda en yüksek puanla kazandım.